Home MCQs Computer Computer One Liner MCQs For NTS Educators and AEOs Jobs Tests 2017-18

Computer One Liner MCQs For NTS Educators and AEOs Jobs Tests 2017-18

345
0
SHARE

Computer One Liner MCQs For NTS Educators and AEOs Jobs Tests 2017-18: Hello everyone today I share complete one-liner MCQs for NTS Educator and AEOs jobs 2017-18. These computer one-liner questions are very important for all type of CSS, PMS and educator exam. Here is complete Computer One Liner MCQs For NTS Educators and AEOs Jobs Tests 2017-18. 

Computer One Liner MCQs For NTS Educators and AEOs Jobs Tests 2017-18:
1. The length of IP address is? Ans. 32 bits

2. Facebook was launched in? Ans. 2004
3. The docs file contains? Ans: MS Office Word
4. The file extension DLL stands for? Ans. Dynamic Link Library
5. The extension of a MS Access Database is? Ans. .mdb
6. The key combination used to permanently delete a file from Windows computer? Ans. Shift + delete
7. Shortcut Key to open a new document is? Ans. Ctrl + N
8. Is data permanently stored in? Ans. Hard Disk
9. What are the steps to upgrade a 32-bit version to a 64-bit version of Windows? Ans. It cannot be upgraded
10. To change a lowercase letter to uppercase and uppercase letter to lowercase select? Ans. Sentence Case
11. CSS stands for: Ans. Cascading Style Sheets
12. The general format of the URL is as follows: Ans. type: // Address /path /
13. The computer abbreviation “OS” stands for: Ans. Operating System
14. The shortcut key to delete a file without sending to Recycle Bin is: Ans. Shift + Del
15. How many versions of Windows 8 for PC have been released? Ans. 3 versions
16. A group of 8 bits is called: Ans. Byte
17. To subscript a text, shortcut key is: Ans. Ctrl + <
18. The file extension .jsp stands for: Ans. Java Server Page
19. What is the full form of WWW? Ans. World Wide Web
20. The microphone converts the sound into: Ans. Electrical Signals
21. A device which connects multiple nodes to the network is: Ans. A hub
22. Windows 7 was released in which year? Ans October 22, 2009
23. What is Windows XP? Ans. An operating system
24. ATM stands for: Ans. Automated Teller Machine
25. Which one of these is used to find information on World Wide Web? Ans. Search Engine
26. “.gif” is an extension of which type of file? Ans. Image
27. Who is the founder of IBM Company? Ans. Thomas J. Watson
28. Volatile Memory is: Ans. RAM
29. When you delete an object, Windows XP sends it to: Ans. Recycle Bin
30. A folder in windows c can’t be made with the name: Ans. Con/Com1 /Com2/Com3
31. Copying a software without purchasing it is . Ans. Software Piracy
32. Ctrl + F2 shortcut is used for:
33. What is the use of Firewall in a computer? Ans. For security
34. What is the full form of ISO? Ans. International Standard Organization
35. A network that covers large area, city, country and World is called: Ans. WAN
36. What is the official Twitter bird’s name? Ans. Larry

37. Frequency is measured in: Ans. Volts
38. Program that contain instructions to operate a device is called Ans. Device Driver
39. CTRL + K use for in MS Office Word? Ans. Hyperlink
40. The keys starting with character Fl to F12 are: Ans: Function Keys
41. Which one of these is not a feature of Windows 8? Ans. Urban user interface
42. What was the old domain name of Facebook? Ans. thefacebook.com
43. Google was founded in: Ans. 1996
44. The first Tweet on Twitter was sent: Ans. March 21, 2006
46. 1 byte consists of : Ans. 8 bits
47. What is the full form of IP? Ans. Internet Protocol
48. BASIC is the abbreviation of: Ans. Beginners All Purpose Symbolic Instruction Codes
50. Microsoft Windows 8 is: Ans. An Operating System 

51. Which of the following features allow Windows 10 to adapt to different device types? Ans. Continuum
52. The shortcut key for renaming a file and folder is: Ans. F2
53. Maximize, Minimize and Close button are called: Ans. Control Button
54. Twitter is a website. Ans. Social networking
55. Personal Computers are also known as: Ans. Microcomputer
56. Dr. Solomon and McAfee are popular: Ans. Anti-Virus
57. Red wavy lines under text indicate: Ans. Spelling Mistakes
58. The software that are available free of cost are called: Ans. Freeware
59. By default the bar located at the bottom of the Desktop is: Ans. Taskbar
60. The transfer of data from one place to another is called: Ans. Data Communication
61. Green wavy lines under text indicate? Ans. Grammatical Mistake
62. SQL is a: Ans. Structured Query Language
63. Windows 8 was released in which year? Ans. 2011
64. Which one is an Operating System? Ans. Windows Vista
65. A Terabyte represents about: Ans. 1 trillion bytes
66. The file extension PNG stands for: Ans. Portable Network Graphic File
67. The card which is used for internet: Ans. Modem Card
68. In Windows 10, what is the shortcut key to Open programs that are pinned to task bar? Ans. Windows + [1][2][3][…]
69. What is meaning of .mng? Ans. Multiple Network Graphic
70. Windows 7 is preceded by which version of the windows? Ans. Windows Vista
71. What is the name of new built-in browser includes in Windows 10? Ans. Super Internet Explorer Pro
72. Analog signal is measured in: Ans. Volts
73. In Windows 7, what is the shortcut key for creating a New Folder? Ans:Ctrl + Shift + N
74. What is the full form of TCP? Ans. Transmission Control Protocol
75. Arithmetic Logic Unit (ALU) can do: Ans. Logical Operation, Mathematical Operation
76. The total number of function keys in a computer keyboard are: Ans. 12
77. A bit can be . Ans. 1 or 0
78. Which of the following protocol is used to access Webpages on World Wide Web? Ans. HTTP
79. Which of the following option is not true for FORTRAN? Ans. Translation
80. A network that covers small geographic area or single or group of buildings is called: Ans. LAN
81. Which one of the following is Internet Protocol? Ans. TCP/IP
82. The upper most bar showing the name of the application is called: Ans. Title Bar
83. Which of the following is the founder of Facebook? Ans. Mark Zuckerberg
84. Shortcut for Save as command is: Ans. F12
85. By default, the bar located at the bottom of the desktop is: Ans. Taskbar
86. What is the full form of Wi-Fi? Ans. Wireless Fidelity
87. The output of the printer is known as: Ans. Hard Copy
88. Which of the following is an email client? Ans. Yahoo, Gmail, Hotmail
89. Laser beam technology is used in one of the following: Ans. Optical Disks
90. All the files deleted from computer are stored in . Ans. Recycle Bin
91. What is the full form of PDF? Ans. Portable Document Format
92. The Google IPO was done in: Ans. 2004
93. Shortcut Key to center a Paragraph is: Ans. Ctrl + E
94. A Search Engine is: Ans. A website that look through databases for matching criteria
95. Windows 10 was launched in which year? Ans. 2015
96. Printer is an example of: Ans. Hardcopy
97. Who invented the Qwerty Keyboard? Ans: Christopher Latham Sholes
98. A set of raw, unprocessed facts, figures and symbols is called: Ans. Data
99. Windows XP was released in: Ans. 2001
100. Windows XP was succeeded by: Ans. Windows Vista
101. CTRL + Z used for Ans. Undo
102. CTRL + Y used for Ans. Redo
103. CTRL +13 used for: Ans. Print
104. F1 used for: Ans. Help
105. Alt + Tab used for: Ans. Show recent opened system
106. Alt + F4 used for: Ans. Close window

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here